SCHRIJF JE EIGEN VERHAAL (7/7)

 

Vrijheid betekent voor mij precies dit: je eigen verhaal schrijven.

Je vrij voelen in je leven gaat niet noodzakelijk over stoppen met werken en voor de rest van je dagen op je luie kont zitten. Het betekent niet dat je moet gaan leven onder een palmboom met een piña colada in de hand. En het heeft ook niet noodzakelijk iets te maken met geld in overvloed hebben. Geen van dit alles, het kan, het mag, maar het hoeft niet, en vooral niet als dat niks voor jou is. Eerlijk, het zou ook niet voor mij zijn. En dat is nu precies het punt.

Want zoals ik al zei: Vrijheid gaat over je eigen verhaal schrijven.

Het betekent dat je je eigen definitie van succes bepaalt.

Het wil zeggen dat jij jouw professionele pad vormgeeft volgens de waarden die bij jou passen.

Het betekent dat je jouw leven inricht op zo’n manier dat jij je vrij voelt.

Dat je niet ganse dagen MOET, maar dat je MAG en WILT.

Dat je niet dag in dag uit holt en rent en meedraait in de rat race als je dat niet wilt.

Voor vrijheid kan je kiezen. Altijd.

Ik heb je de laatste 2 maanden laten meekijken in mijn verhaal. Ik schreef over hoe ik probeer om die vrijheid vorm te geven in mijn leven. Welke stappen ik gezet heb om mijn artistieke praktijk langzaam maar zeker om te vormen naar een stabieler inkomen waar ik bovendien MEER TIJD heb voor creativiteit, voor mezelf en voor de dingen die ik naast kunst ook belangrijk vind zoals reizen, vrienden en familie, de natuur intrekken, verhalen lezen en kijken, genieten.

Het blijft nog een work in progress, maar oooh wat een verschil voel ik met anderhalf jaar geleden, toen ik vast zat en niet geloofde dat je vrij kon zijn in deze wereld. Toen ik ervan overtuigd was dat ploeteren normaal was, toen ik nog geloofde dat je je moest buigen naar wat van je verwacht werd, toen ik het bijna aanvaard had dat de rat race onontkoombaar was.

Ik las een tijd geleden dit prachtige advies: ‘Stel je leven niet uit’. We zijn wel eens geneigd om te zeggen: ‘Ik heb nu geen tijd, dus ik zal het volgende week of volgende maand wel eens doen, of misschien volgend jaar’. Maar eigenlijk betekent dit dat je je leven uitstelt. Want we realiseren ons niet dat vandaag de toekomst is die we onszelf vorig jaar, vorige maand, vorige week beloofd hebben. Maar dit is het, dit is het leven en het is nu. ‘The time is now’, zingt Roisin Murphy! En ik zing uit volle borst mee, want Roisin is een straffe madam, een Ierse dan nog wel!

Dat vond ik een prachtig inzicht. Investeer NU in jezelf, in je leven, in je eigen vrijheid. Dat is mijn belangrijkste missie geworden.

Natuurlijk verandert niet alles met een vingerknip. Natuurlijk is het leven niet altijd een ponykamp. Maar eens je met je neus in de juiste richting staat, kan je dat pad langzaam maar zeker uitbouwen. Actie is het begin van alles.

Hoe zit het met jou? Voel jij je vrij?

Of knelt het schoentje nog ergens, wringt het nog? Is ploeterland en de rat race momenteel dagelijkse kost die je liever niet voor de rest van je leven op je bord krijgt?

Het kan anders, en ik ben er nog nooit zo zeker van geweest!

 

THE TIME IS NOW

Wat denk je? Wil jij jouw verhaal ook grondig onder handen te nemen? Ben jij zelfstandige, een starter die met haar neus in de juiste richting gezet wilt worden, bijberoeper, freelancer, kunstenaar, creativo in hart en nieren, entrepreneur, freedompreneur en wil je graag meer vrijheid in je werk, meer tijd voor wat echt telt in je zaak, een einde zien komen aan die ellenlange to-do lijsten? Meer kwaliteit in je leven?

Laat je dan vooral begeleiden door een team van experten die het je al voordeed en dus met bakken ervaring spreekt, zij tonen jou de shortcuts zodat jij efficiënt je pad kan uitbouwen. Investeer in jezelf, in je zaak, in jouw leven.

Wacht niet tot je er klaar voor bent, want dan stel je weer uit en komt het er niet van. The time is now, remember? Schrijf je in voor het TRAVAK coachingstraject, de deuren zijn nog open tot en met vrijdag 8/02 en gaan dan onherroepelijk dicht tot 2020. You are welcome!

Place to be: http://bit.ly/2Sso26r

 

Vorige blogs gemist? Je vindt de ganse 7-delige reeks waar ik mijn verhaal, mijn tips, mijn successen en mislukkingen deel hier: http://www.smalldoorstudio.com/site/news

 Comments are closed.

twitter facebook dribbble
© 2017 Els Borghart & Declan Kelly.